N.S.H.C. Apeliotes, kortweg Apeliotes, is de studenten hockeyclub van Nijmegen. Het team is druk bezig geweest op de transfermarkt en de selectie versterkt met nieuwe talenten. Na de gedwongen covid-19 pauze is de ambitie onverminderd groot. Voor dit seizoen staat promotie dan ook hoog op de lijst met doelstellingen! πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ†

Wie nog even wil terugkijken hoe het er afgelopen seizoenen aan toeging, kan hier terecht.

Heb je vragen over de foto's voor persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens onderaan deze pagina.

Heeze - Venray - Apeliotes - Beuningen - Concordia - Gemert - Nuenen - Oedenrode - Rosmalen - Scoop - Bemmel - Uden

De wedstrijden

Wil je meer weten over de maker van deze pagina en wat er zoal mogelijk is, kijk dan onderaan deze pagina.

22 augustus 2021: MEP - Apeliotes

Gedurende het teamweekend speelt Apeliotes twee oefenwedstrijden. Op deze zondag is MEP uit Boxtel de tegenstander. MEP komt uit in de 1e klasse en is naar verwachting dus een geduchte tegenstander.

MEP Heren 1

Onze heren van Apeliotes staan echter op scherp. Gedurende de hele wedstrijd komt MEP er eigenlijk niet aan te pas. Apeliotes verslaat MEP afgetekend met 1-4 πŸ™ŒπŸ». Dat geeft vertrouwen dat het team op de goede weg is en een mooi seizoen tegemoet gaat. Mits Covid-19 natuurlijk geen roet in het eten gooit...

(Klik op een foto voor een vergroting)
Klaar voor de tweede helft
Als altijd is er na afloop een korte evaluatie, ook bij een 1-4 overwinning πŸ™ƒ

10 oktober 2021: Apeliotes - Rosmalen

Vandaag is het Super Sunday op Apeliotes. Dames 1 speelt thuis tegen Bully, Heren 1 tegen Rosmalen.

Voorafgaand aan de wedstrijd staat Apeliotes met 3 gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel (tegen naaste concurrent Beuningen) fier bovenaan in de poule. Rosmalen is een geduchte tegenstander en heeft eerder tegen Beuningen al indruk gemaakt met een gelijkspel. Dat belooft dus een spannende zondagmiddag πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯

Wie staat waar? Hebben we iedereen?

Ook voorafgaand aan de wedstrijd snel even de jaarlijkse teamfoto maken. Daarna gaat de knop om en na het inspelen, de line-up en huddle kan de wedstrijd beginnen.

De eerste helft

Halverwege leidt Apeliotes verdiend met 2-1. Tijd om de plannen voor de tweede helft uiteen te zetten

De tweede helft

Na een zinderende slotfase is de eindstand 3-2 voor Apeliotes. De drie punten zijn binnen en als vervolgens blijkt dat concurrent Beuningen heeft verloren is de feestvreugde compleet.

Apeliotes H1, seizoen 2021-2022

22 mei 2022: Apeliotes - Gemert

Vorige week, 15 mei, verzekerde Apeliotes zichzelf van de tweede plaats op de ranglijst en stelde daarmee de promotie naar de eerste klasse veilig. Vandaag, na 1️⃣8️⃣ speelronden, heeft Apeliotes nog één punt nodig om het kampioenschap van de tweede klasse C binnen te halen. Het publiek is in grote getale aanwezig met fakkels en vuurwerk om de heren van Apeliotes naar het kampioenschap te schreeuwen.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn nog foto's gemaakt van de individuele spelers en begeleiding. En tegelijkertijd ook maar weer een teamfoto, iedereen is tenslotte weer (bijna) een jaartje ouder πŸ˜‰. Wil je een foto voor eigen gebruik, neem dan contact met mij (zie onderaan deze pagina) of iemand van Apeliotes Heren 1 op.

Na de warming-up, het inspelen en de toss kan de wedstrijd beginnen.

Apeliotes komt in het eerste kwart goed uit de startblokken. Na afloop staat er, ondanks herhaalde protesten van Gemert, al 3οΈβƒ£βˆ’0️⃣ op het scorebord πŸ”₯πŸ‘πŸ’ͺ🏻

Daarmee lijkt het kampioenschap wel veilig gesteld. Desondanks voert Apeliotes de score in het tweede kwart verder op, fanatiek aangemoedigd door de aanwezige supporters, ouders, vrienden en vriendinnen. Bij de rust staat het vervolgens 4οΈβƒ£βˆ’0️⃣.

Na een korte pauze gaat Apeliotes in de tweede helft verder waar het was gebleven. Weinig kansen weggeven en de score verder opvoeren.

Het afscheid

Vlak voor tijd is er nog een publiekswissel in verband met het vertrek van Thomas de Haas πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ™πŸ». Hij zet zijn hockeyleven voort bij NMHC (Nijmegen).

Dan zitten de 70 minuten erop en staat er 7οΈβƒ£βˆ’0️⃣ op het scorebord. Het feestΒ πŸ™ŒπŸ»πŸΎπŸΎπŸΎ πŸ₯³ kan beginnen!

De champagne, de beker en...

πŸ†πŸ†πŸ†

πŸ†πŸ†πŸ† Apeliotes Heren 1 seizoen 2021-2022 πŸ†πŸ†πŸ†
Apeliotes Heren 1, kampioen 2e klasse C, seizoen 2021-2022
Tot volgend seizoen voor meer foto's van Apeliotes Heren 1

Over deze pagina

Tot zover dit fotoverslag van de wedstrijden en activiteiten van Apeliotes Heren 1 in het seizoen 2021-2022. Heb je vragen over de foto's persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens via onderstaande link.