Loading

Apeliotes Dames 1 Seizoenen 2021-2022 / 2019-2020

Welkom

N.S.H.C. Apeliotes, kortweg Apeliotes, is de studenten hockeyclub van Nijmegen. Het eerste damesteam, Dames 1, komt sinds het seizoen 2019-2020 uit in de Eerste Klasse. Een plek ergens in de middenmoot is een mooie ambitie! πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ₯°

Volg Apeliotes Dames 1 op

Seizoen 2021-2022

Apeliotes Dames 1, seizoen 2021-2022
De tegenstanders van dit seizoen
Apeliotes - Bully - Gron. Studs - GCHC - Phoenix - EHV - GHBS - Amersfoort - Civicum - Ede - Houten - Upward
10 oktober 2021: Apeliotes D1 - Bully D1

Vandaag is het Super Sunday. Dames 1 speelt thuis tegen Bully, Heren 1 speelt tegen Rosmalen. Het is mooi weer en er is veel publiek. Iedereen heeft er zin in πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸ˜Ž

Voorafgaand aan de wedstrijd staat Apeliotes in het "rechterrijtje" met 4 punten uit 4 wedstrijden. Bully staat met 8 punten uit evenveel wedstrijden mooi het "linkerrijtje". Apeliotes zal dus goed voor de dag moeten komen om de punten binnen te halen.

De eerste helft
De tweede helft

Na een spannende slotfase staat er 3-2 op het scorebord. Apeliotes heeft de eerste drie punter van het seizoen binnen! πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯

Apeliotes Dames 1, seizoen 2019-2020
DE TEGENSTANDERS van dit seizoen
Phoenix - Quick Stick - Upward - Bully - Civicum - Ede - EHV - Gron. studs - Amersfoort - GCHC - GHBS
10 november 2019: Apeliotes Dames 1 - GCHC Dames 1

In een lekker 😎 najaarszonnetje (eindelijk na een paar grijze weken) bereidt Dames 1 zich gedegen voor op de wedstrijd tegen GCHC. Beide teams hebben evenveel verliespunten en lijken dus aan elkaar gewaagd. Zoals altijd, begint de wedstrijd met een line-up, de high-fives en de huddle.

(Klik op een foto voor een vergroting)
Nog even het vizier op scherp zetten

En dan kan de wedstrijd beginnen. Helaas loopt het wat anders dan gepland 😱, binnen enkele minuten kijkt Dames 1 tegen een 0-1 achterstand aan door een snelle goal van GCHC. In het vervolg van het eerste kwart vecht Dames 1 zich langzaam aan terug in de wedstrijd πŸ‘πŸ». Ze forceren enkele strafcorners, maar tot de gelijkmaker komt het echter niet.

In het tweede kwart gaat Dames 1 stug verder. En toch, ondanks de peptalk en aanwijzingen van coach Bob, creΓ«ert GCHC weer gevaarlijke momenten voor de goal van Dames 1. De verdediging en keeper houden het hoofd gelukkig koel πŸ₯ΆΒ en voorkomen dat GCHC de score verder uitbouwt. Aan de andere kant van het veld, sticht Dames 1 gevaar, maar ook daar houdt de verdediging stand πŸ₯΅

Zo gaan beide teams na een spannende eerste helft met een 0-1 ruststand de goal in om de plannen voor de tweede helft te bespreken.

In het derde kwart krijgt Dames 1 loon naar werken. Dames 1 verovert de bal op de helft van GCHC en scoort de gelijkmaker, 1-1 πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸ”₯.

In het vierde en laatste kwart strijden beide teams om de overwinning. Kansen en mooie reddingen over en weer 🀩, maar helaas geen doelpunten. Een 1-1 gelijkspel lijkt een terechte, mooie uitslag voor beide teams.

Na een korte evaluatie van de wedstrijd, bedankt Dames 1 het aanwezige, trouwe publiek. Het vizier kan op volgende week, de uitwedstrijd tegen EHV.

Over deze pagina

Tot zover dit fotoverslag van de wedstrijden en activiteiten van Apeliotes Dames 1 in het seizoen 2019-2020. Heb je vragen over de foto's persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens via onderstaande link.