Een nieuw seizoen, een nieuw team. Of eigenlijk, een grotendeels nieuw team. Nadat veel vaste krachten vorig seizoen afscheid namen, is Heren 1 nu een team in opbouw met veel frisse, jonge gezichten. Net als vorig seizoen treedt het vlaggenschip van USHC ook nu weer aan in de Overgangsklasse. Wie nog even wil terugkijken hoe dat er aan toeging, kan hier terecht.

De tegenstanders

Volg USHC Heren 1 op

Veldhockey

Begin maart is de tweede helft van de veldcompetitie begonnen. Inmiddels heeft USHC al weer de nodige wedstrijden achter de rug, waarbij punten bij elkaar werden gesprokkeld tegen Hilversum (2-2), IJsseloever (3-0), Phoenix (1-1) enUpward (1-1). Daarmee staat USHC, aan de vooravond van de wedstrijd tegen topper Groningen, op een gedeelde 9-de plaats, samen met IJsseloever.

14 april 2019: USHC - Groningen

Vandaag staat de wedstrijd tegen Groningen op het programma. Groningen staat met 37 punten uit 16 wedstrijden fier bovenaan in de Overgangsklase B. Voor USHC dus een "zware" wedstrijd. Een gelijkspel is al een goed resultaat, maar je weet natuurlijk nooit hoe een koe een haas vangt πŸ€ͺ, dus wellicht zit er wel meer in πŸ‘ŠπŸ»πŸ‘πŸ”₯πŸ’ͺ🏻

Op dezelfde middag vond bij USHC ook de traditionele "oud-bestuursmiddag" plaats, waarover later meer. Eerst even een korte impressie van de warming-up, line-up en high-fives gadegeslagen door de eerste supporters.

USHC verliest met 1-7 van koploper Groningen
(Klik op foto voor een vergroting)

Daarna volgt nog de "huddle" waarbij de heren elkaar nog even extra oppeppen om scherp aan de wedstrijd te beginnen, als iedereen oplet tenminste πŸ˜‚

(Klik op een foto voor een vergroting)
#UUUUUU

Groningen komt als beste uit de startblokken en scoort binnen 10 minuten de 1-0 en kort daarna de 2-0. Even slikken voor USHC en de supporters langs de lijn 😱. Waar gaat dit naartoe?

Zo staat er bij de rust 0-5 op het scorebord 😒. Werk aan de winkel dus voor USHC πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯. Het oud-bestuur zet alle middelen in om het de supporters naar de zin te maken πŸ€©πŸ‡πŸ‘πŸ» en de heren van het eerste in de tweede nogmaals luidkeels aan te moedigen πŸ™ŒπŸ».

De tweede helft brengt USHC na een kwartier de stand op 1-5. Vijf minuten later brengt Groningen het verschil alweer op 5 doelpunten. En tegen het einde van de wedstrijd volgt dan nog de 1-7. Groningen blijkt een maatje te groot... 😳

Eindstand dus 1-7 voor Groningen. En eerlijk is eerlijk, dat USHC het moeilijk zou krijgen, was te verwachten. Over twee weken, op 28 april, is de thuiswedstrijd tegen Ring Pass. En dan zijn er weer nieuwe kansen! πŸ€©πŸ‘πŸ”₯

Zoals hierboven vermeld, stond deze middag eook in het teken van de traditionele "oud-bestuursmiddag". Hieronder een korte impressie πŸ‘€.

Als eerste de wedstrijd van Dames 1 tegen Xenios, deze eindigt in een 4-8 overwinning voor Xenios.

Vrijwel gelijktijdig aan de wedstrijden van H1 en D1 waren er op veld 2 natuurlijk ook wedstrijden. Heren 5 speelde tegen Shinty en Dames (?) speelde tegen Kampong (?).

Op veld 1 sloot Heren 2 af met de kraker tegen Shinty H2, onder toeziend oog van (oud) bestuursleden, spelers van H1 en andere πŸ‘ liefhebbers.

Zaalhockey

Dit seizoen komt USHC in de zaal uit in de Topklasse. Tegenstanders zijn Huizen, Voordaan, Gooische, Schaerweijde, Hilversum, Fletiomare en Naarden. De vier ploegen die bovenaan eindigen, strijden in kruisfinales voor een kans op promotie naar de Hoofdklasse. De vier ploegen onderaan de lijst eindigen, strijden in kruisfinales om degradatie wedstrijden, de zogenaamde "play-outs" te ontlopen.

19 januari 2019: USHC - Schaerweijde

Op deze laatste speeldag van de competitie staat USHC bij de onderste vier teams en is daarmee al zeker dat zij kruisfinales moeten spelen om de "play-outs" te ontlopen. De tegenstanders van vandaag zijn Schaerweijde en Voordaan.

Schaerweijde staat bovenaan in de competitie en is dus een "pittige" tegenstander. Maar goed, met gedisciplineerd spel is veel mogelijk, zeker in de zaal πŸ€”

Zo gaat USHC ook van start en komt op een 1-0 voorsprong, die later wordt uitgebouwd naar 2-1.

Daarna stelt Schaerweijde echter orde op zaken en komt het via twee doelpunten nog voor de rust op een 2-3 voorsprong.

In de rust bespreekt USHC het strijdplan voor de tweede helft. Op de tribune hebben de supporters het zo te zien prima naar hun zin 🀩

In de tweede helft komt USHC er echter niet meer aan te pas. Schaerweijde zet aan en vergroot de voorsprong.

USHC kijkt al snel tegen een grotere achterstand aan en de wedstrijd lijkt al snel gespeeld.

De wedstrijd eindigt in een 3-9 overwinning voor Schaerweijde. Later op de middag volgt nog de wedstrijd tegen Voordaan en daarna kan USHC zich opmaken voor de play-offs van aankomend weekend.

NB. In de kruisfinales op 27 januari wint USHC in een spectaculair πŸ”₯πŸ‘ 🀩verlopen wedstrijd met 3-4 van Huizen . Hierdoor ontloopt USHC de play-outs en komt het volgend seizen weer uit in de Topklasse! πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ™ŒπŸ»

Veldhockey

13 november 2018: USHC - Were Di

USHC heeft de afgelopen weken enkele prima resultaten geboekt met winst op HCAS en Ring Pass. Vorig seizoen was deze wedstrijd een onvervalste kraker die tot in de laatste seconden spannend bleef. En zo zijn vandaag, op #SuperSunday, de verwachtingen weer hoog gespannen.

Heren 1 begint op de eigen, vertrouwde "schaatsbaan" dan ook vol goede moed aan de wedstrijd. Het scorebord geeft al aan wat de verwachtingen zijn πŸ˜‚πŸ˜‚ Helaas zet de (inmiddels niet meer zo) πŸ’verse manager dit nog voor het begin van de wedstrijd recht 😒

De eerste helft golft de wedstrijd op en neer. Zowel USHC als Were Di krijgen strafcorners en creΓ«ren kansen. Tot een doelpunt komt het vooralsnog niet.

In het verdere verloop van de eerste helft verzuimt Heren 1 de kansen te verzilveren. Were Di daarentegen scoort vlak voor rust en strafcorner en komt zo op een 0-1 voorsprong.

Ondanks de slechte 🌧 weersverwachting voor #SuperSunday zijn er toch de nodige toeschouwers β€οΈπŸ–€ komen opdagen om Dames en Heren 1 op #SuperSunday aan te komen moedigen πŸ™ŒπŸ»πŸ€©

De tweede helft laat in de eerste minuten weinig verandering zien. Na zo'n 10 minuten brengt Were Di de score echter op 0-2. Heren 1 zal aan de bak πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯ moeten om er nog een punt of meer uit te slepen

Wat Heren 1 ook probeert, het lukt niet vandaag. Were Di loopt gaandeweg de tweede helft verder uit naar 0-3 en maakt vlak voor tijd ook nog de 0-4.

Na afloop bedankt Heren 1 de aanwezige supporters en wordt de wedstrijd geΓ«valueerd.

En als afsluiting de inmiddels traditionele teamfoto met de ballenmeisjes van vandaag en πŸ˜€ gezichten. Dank voor de hulp, jullie waren super 🀩 !

23 september 2018: USHC - Phoenix

De eerste twee wedstrijden van Heren 1, thuis tegen Hilversum en vervolgens uit tegen IJsseloever eindigden beiden in een gelijkspel. Vandaag staat de thuiswedstrijd teven Phoenix op het programma en zal Heren 1 gebrand zijn op een overwinning. Dat zal ook gelden voor Phoenix, dat na twee wedstrijden nog op nul punten staat.

een moment stilte vooraf

Voor aanvang van de wedstrijd is er een moment van stilte, als blijk van medeleven aan één van de bestuursleden van USHC. Een indrukwekkend moment, voor spelers en toeschouwers. Daarna gaat de knop om en kan de wedstrijd beginnen.

USHC verliest met 1-4 van Phoenix

Phoenix laat er geen gras over groeien en zet USHC van meet af aan onder druk. USHC komt er maar moeilijk aan te pas. Halverwege de eerste helft brengt Phoenix de score op 1-0 uit een strafcorner. In de laatste minuten van de eerste helft bouwt Phoenix dit uit naar 0-2 en 0-3.

Met een 0-3 achterstand gaat USHC de kleerkamer in. Het aanwezige publiek zoekt beschutting in de blokhut of wat er over is van de overkapping ☹️

De tweede helft laat een USHC zien dat vecht voor elke meter. Phoenix krijgt het moeilijk. Al snel wordt de inzet van USHC beloont met een doelpunt, 1-3! Spelers en publiek gaan er weer in geloven! πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ”₯

De opleving is echter van korte duur. Phoenix krijgt al snel weer grip op het spek van USHC. Tien minuten voor tijd brengt Phoenix de score op 1-4 en dan lijkt de wedstrijd gespeeld.

In de laatste seconden van de wedstrijd krijg USHC nog een strafcorner, die helaas geen doelpunt oplevert.

Daarmee eindigt de wedstrijd met een 1-4 overwinning voor Phoenix. Volgende week uit naar Huizen.

Heb je vragen over de foto's of wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Kijk dan onderaan deze pagina. Daar vind je mijn contactgegevens en kan je laten weten of je deze pagina leuk vindt.

Over deze pagina

Tot zover dit fotoverslag van de wedstrijden en activiteiten van USHC Heren 1 in het seizoen 2018-2019. Heb je vragen over de foto's persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens via onderstaande link en helemaal onderaan deze pagina.