Loading

USHC Heren 1 seizoen 2017-2018

Welkom bij USHC Heren 1

Dit seizoen (2017-2018) komt USHC Heren 1 uit in de Overgangsklasse (op het veld). Voor USHC een unieke situatie, als resultaat van een topseizoen met kampioenschappen รจn promotie op zowel het veld als eerder ook al in de zaal (promotie naar de Hoofdklasse!). De foto's van het vorige seizoen zijn hier nog steeds te zien, voor wie nog eens wil nagenieten.

USHC H1 wint met 4-1 van Groningen H1 en promoveert naar de hoofdklasse zaalhockey
USHC wint de derde en beslissende wedstrijd van de play-offs met 3-2 van Helmond en promoveert naar de Overgangsklasse
in het seizoen 2016-2017 promoveert USHC Heren1 zowel in de zaal als op het veld!

Op deze pagina vind je korte impressies van wedstrijden en activiteiten van Heren 1 met doorverwijzingen naar meer foto's indien aanwezig. Onderaan de pagina worden de spelers en begeleiding van Heren 1 voorgesteld.

Volg USHC Heren 1 op

Veldhockey

Na de winterstop, maart t/m mei

Na de winterstop, in de tweede helft van de competitie, moet USHC zich veilig spelen in Overgangsklasse. Met concurrenten als Breda, Voordaan, Were Di, Leiden en Zwolle is dat niet zomaar gedaan. De resultaten zijn dan ook wisselend. Met een onverwachte, maar zwaar bevochten 1-0 overwinning op HIC haalt USHC drie belangrijke punten binnen. Gelukkig laten de meest directe concurrenten Leiden en Zwolle ook de nodige punten liggen. Eรฉn wedstrijd voor het einde van de reguliere competitie is zeker dat USHC ook volgend jaar in de Overgangsklasse zal spelen! ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿป

13 mei 2018: USHC H1 - Zwolle H1

Bij de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Zwolle, staat er voor USHC alleen nog de sportieve eer op het spel. Voor Zwolle is er nog een theoretische kans dat zij aan degradatie kunnen ontkomen. Hiervoor moet Zwolle in ieder geval dik winnen van USHC en Leiden zwaar verliezen van Nijmegen.

USHC H1 sluit het veldseizoen af met een 1-4 nederlaag tegen Zwolle H1
Inspelen voor de wedstrijd gevolgd door de "toss"

USHC moet deze wedstrijd enkele basisspelers missen in verband met blessures. Verder is dit tevens de afscheidswedstrijd voor maar liefst acht (!) vaste krachten. En die willen natuurlijk met een goede pot hockey en drie punten afscheid nemen!

USHC begint goed en is vaak gevaarlijk voor de goal van Zwolle

Ondanks de regen zijn de trouwe supporters toch aanwezig

Uiteindelijk weet USHC het veldoverwicht dan ook om te zetten in een 1-0 voorsprong door een doelpunt uit een strafcorner.

Vreugde na de 1-0

Zwolle komt in de laatste minuten van de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, maar USHC houdt stand dankzij goed keeperswerk.

USHC gaat met 1-0 en het nodige vertrouwen de rust in. Zwolle zal wat anders moeten verzinnen willen ze een kans maken de degradatie te ontlopen. Ondertussen zijn supporters in de weer met de nodige "versierselen" om de vertrekkende spelers te bedanken.

De tweede helft laat een volledig ander spelbeeld zien. Zwolle gooit alles in de strijd en scoort vrij snel de gelijkmaker.

De strafcorners van Zwolle blijken een gevaarlijk wapen

Bezorgde gezichten langs de lijn

Niet veel later wordt het 1-2 en zelfs 1-3 voor Zwolle.

Na de 1-3 lijkt de energie en het geloof weg bij USHC. En dat terwijl Zwolle er juist een schepje bovenop doet.

Ongelukkige botsing...

Zwolle scoort vervolgens nog de 1-4 en hockeyt de wedstrijd vervolgens makkelijk uit. Voor hen is het afwachten wat Leiden heeft gedaan. Al snel is duidelijk dat Leiden met 7-1 heeft verloren van Nijmegen. Desondanks is de winst van Zwolle niet genoeg om Leiden voor bij te gaan op de ranglijst. Zwolle degradeert naar de eerste klasse.

Onder toeziend oog (en bedankjes) van het bestuur, neemt USHC afscheid van een aantal vaste krachten. Dat zal later op de dag nog wel eens dunnetjes worden over gedaan ๐Ÿ˜œ, onder het genot van een goed glas ๐Ÿบ

Tot volgend seizoen langs de lijn bij USHC

Zaalhockey

Heren 1 is ingedeeld in de Hoofdklasse B met als tegenstanders Rotterdam, Den Bosch, HDM, SCHC en Union. Stuk voor stuk topploegen, USHC zal het zeker niet makkelijk - laat staan cadeau - krijgen. Hoe het seizoen ook verloopt, dit is een fantastische kans en ervaring voor de heren van USHC om zich op het hoogste niveau te meten met de (zaalhockey) top van Nederland.

27 januari 2018: USHC H1 - HDM H1

Op 27 januari vindt alweer de laatste speelronde van de zaalhockey competitie plaats. Het is voorbij voordat je het weet. USHC staat op onderaan in de poule (6 wedstrijdpunten onder Union) en heeft een '"Houdini-act" nodig om directe degradatie te voorkomen. Er moet met ruime cijfers gewonnen worden van Union en vervolgens moet USHC ook HDM nog verslaan. Niet onmogelijk, maar zeker niet eenvoudig. Plaats van handeling is het Topsportcentrum in Rotterdam, naast De Kuip.

De eerste wedstrijd is tegen Union. De wedstrijd gaat lang gelijk op, USHC speelt geconcentreerd en goed georganiseerd vanuit een solide verdediging. Vroeg in de tweede helft komt USHC zelfs op een 1-0 voorsprong, na een mooie counter. Helaas scoort Union halverwege de tweede helft de gelijkmaker. USHC blijft echter stand houden en kansen creรซren. De paal verhindert dat USHC op een 2-1 voorsprong komt. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt USHC een discutabele strafcorner tegen. Met nog een paar seconden op de klok scoort Union hieruit de winnende 2-1. Daarmee valt definitief het doek voor USHC in de hoofdklasse zaal. De degradatie is nu definitief.

Voorlopig de laatste line-up in de zaal

Later op de middag speelt USHC nog tegen HDM. Voor HDM staat de koppositie in de poule nog op het spel. USHC wil het zaalseizoen vooral goed afsluiten. Wie weet zit er nog een overwinning in?

USHC H1 sluit het zaalseizoen in de Hoofdklasse af in het Topsportcentum in Rotterdam, de locatie waar USHC vorig jaar de promotie naar de Hoofdklasse zaal afdwong. Ondanks goed spel kan USHC niet voorkomen dat HDM met 3-7 wint.

USHC speelt weer vanuit een goed georganiseerde verdediging. Dit voorkomt echter niet dat HDM al in de derde minuut de 0-1 op het scorebord zet.

Daarna gaat het lange tijd gelijk op. HDM valt voornamelijk aan, USHC komt er bij tijd en wijle gevaarlijk uit.

USHC komt echter niet tot scoren. HDM wel, halverwege de eerste helft staat het 0-2.

Daarna houdt USHC het doel schoon, mede dankzij goed keeperswerk. Ruststand is 0-2. Er lijkt nog van alles mogelijk.

In de rust is er even tijd om op adem te komen. Joost zet de lijnen nog eenmaal uit. Spelen vanuit de eigen organisatie en afspraken is het uitgangspunt.

Ook in de tweede helft gaat HDM furieus van start en komt al binnen enkele minuten op 0-3. Ook daarna is het voor USHC vooral verdedigen.

Toch krijgt USHC ook aanvallend zijn kansjes. Halverwege de tweede helft staat de stand 1-4 op het scorebord.

Ook de keeper van HDM heeft het zo nu en dan zwaar ๐Ÿ˜…๐Ÿ‘๐Ÿ’ช๐Ÿป

In de laatste 10 minuten golft het spel op en neer en zijn er kansen over en weer.

Thomas scoort vlak voor tijd de 3-7 en schrijft zo het (voorlopig) laatste doelpunt van USHC in de hoofdklasse op zijn naam

Met de 3-7 als eindstand op het scorebord sluit USHC een mooie periode in de zaal af. Ondanks dat de "Houdini-act" niet gelukt is, kijkt USHC terug op een geweldige ervaring. Lees het interview met aanvoerder Rico op Hockey.nl.

USHC Heren 1 en begeleiding - Hoofdklasse zaalhockey 2017-2018
23 december 2017: SCHC H1 - USHC H1

Op de tweede speeldag staan de wedstrijden tegen het HDM en SCHC op het programma. Locatie is Sportcentrum Galgenwaard, voor USHC dus min of meer een thuiswedstrijd. Er is dan ook veel Utrechts publiek en dat laat zich goed horen. De eerste wedstrijd tegen HDM gaat met 4-1 verloren. De tweede wedstrijd is tegen SCHC en daar hebben we uitgebreid beelden van ๐Ÿ˜…

Zoals gezegd, volle tribunes met veel USHC-aanhang. Was jij er ook bij? De USHC-supporters lieten zich ook luidruchtig horen, zowel bij aanvang als tijdens de wedstrijd (klik op een foto voor een vergroting).

Het USHC-publiek verwelkomt de spelers, maar waar zijn de spandoeken?? #hophopgaserop

Van de wedstrijd lichten we een paar onderdelen uit. Allereerst wat bijzonderheden, hoogstandjes en andere opvallende zaken.

Al na enkele minuten moest de schoonmaakdienst er aan te pas komen om de cirkel van USHC schoon te maken. Dat is natuurlijk niet best voor de concentratie... (Kampong, bedankt! ๐Ÿ˜‰)

Floris zag eruit alsof hij zo uit Starwars was weggelopen. Alles om een herhaling van vorige week te voorkomen!
Ook vandaag werd de 'time-out' weer ingezet, door beide teams!
Een onderonsje tussen scheids en keep. Wat zou hier allemaal gezegd zijn?
SCHC lijkt een time-out aan te vragen? Of tikt hij af?
Als jij nou de bal naar mij speelt...
Maximaal drie steunpunten, volgens het boekje verdedigt!
Dat is er dus รฉรฉn teveel
De "Houdini"-act van Ilmar

Als tweede onderwerp het verdedigen en druk zetten. Dat waren belangrijke onderdelen van de wedstrijd.

Soms loopt het wat anders dan je zou willen
Deze is voor mij!

Het derde onderwerp is de voorwaartse actie. Want als je wilt scoren, moet je natuurlijk ook in de aanvallende cirkel komen

En last but not least is er de strafcorner. Eerlijk waar, SCHC kreeg er wat meer dan USHC. Maar USHC had het laatste woord en scoorde in de uitspeelcorner de verdiende 8-2.

Aan de keeper de taak de goal zo klein mogelijk te maken. Voor de verdedigers is het meer "rennen voor je leven en hopen dat je niet geraakt wordt" ๐Ÿ˜ณ)

Aanvallend zet je iedereen op het verkeerde been en probeer je dat ene gaatje te vinden. Zelfs als het een zogenaamde "uitspeelcorner" is en je met 8-1 achterstaat.

Eindstand: 8-2!

Na vier wedstrijden staat USHC samen met Union onderaan in de poule, beide teams hebben รฉรฉn punt. Op zaterdag 6 januari om 14u spelen USHC en Union tegen elkaar in het Indoorsportcentrum aan de Theo Koomenlaan in Eindhoven, voor beide teams een belangrijke pot!

Tot ziens in Eindhoven?
17 december 2017: Rotterdam H1 - USHC H1 en USHC H1 - Den Bosch H1

De eerste officiรซle wedstrijd van USHC in de hoofdklasse is tegen Rotterdam, verliezend finalist bij de landskampioenschappen zaalhockey van vorig seizoen. Op de tribune waagt het Utrechtse publiek zich aan voorspellingen. "Als USHC het onder de 10 houdt, doen ze het goed" klinkt het. De heren van USHC denken er zelf vast anders over. Het debuut van USHC is met een 3-3 gelijkspel direct een absolute sensatie, waar ook nog eens uitgebreid bij stil wordt gestaan op hockey.nl. Enkele wapenfeiten van dit debuut:

• Juwe staat na een lange periode van afwezigheid weer onder de lat. Fijn dat je weer fit bent!
  • Thomas scoort de eerste goal ooit voor USHC in de Hoofdklasse Zaal (strafcorner in de 14e minuut).
  • Rico scoort twee keer en buigt in de laatste twee minuten een achterstand van 3-1 om in een 3-3 gelijkspel.
Enkele beelden uit de Sporthallen Zuid in Amsterdam

De tweede wedstrijd van de dag is tegen Den Bosch. Ook geen kleintje, maar het resultaat tegen Rotterdam geeft het Utrechtse publiek hoop. Helaas blijkt Den Bosch een maatje te groot. Na een matige eerste helft kijkt USHC tegen een 1-6 achterstand aan. In de tweede helft herpakt USHC zich en vecht het zich terug tot 4-8.

Veldhockey

12 november 2017: Super Sunday

Op deze dag organiseert USHC voor het eerst een Super Sunday. Op het programma staan thuiswedstrijden van o.a. Dames 1 en Heren 1, een sponsormarkt en natuurlijk de altijd gezellige TD, deze keer (en niet voor het eerst) bij

de sponsormarkt

De sponsorcommissie had enkele sponsoren uitgenodigd met een kraam aanwezig te zijn om zo hun producten en diensten onder de aandacht van de leden en andere belangstellenden te kunnen brengen.

De sponsorcommissie

Helaas zat het weer niet mee, waardoor enkele sponsorkraampjes naar binnen werden verplaatst. Dit had gelukkig weinig invloed op de belangstelling. Daarnaast was er een loterij georganiseerd, waarmee mooie prijzen waren te verdienen.

Buiten de stand van Bitjehappen.nl, Hockey People en de mogelijkheid om loten te kopen

Binnen de stands van Utrecht Promotions,

Fysiotherapie Utrecht-Oost

en Bijles Aan Huis

De USHaaiC is al weer op weg naar het volgende onderdeel...

USHC D1 - VVV D1

Tijdens de warming-up lijkt de uiteindelijke uitslag al bekend...

Zoals altijd gaat de wedstrijd vooraf door warming-up, line-up met high-fives, het doornemen van de laatste afspraken, de yell en nog meer high-fives (klik op een foto voor een grotere weergave).

De rituelen voorafgaand aan de wedstrijd

Ondanks dat USHC aanzienlijk hoger op de ranglijst staat, gaat de wedstrijd aardig gelijk op. Leuk voor de neutrale toeschouwer, maar de vraag is natuurlijk of die er zijn ๐Ÿ˜‰

Na een snelle, goed uitgespeelde aanval brengt USHC halverwege de eerste helft de score op 1-0.

Vreugde na de 1-0!

USHC knokt goed verder, ze krijgen het niet cadeau van het lager geklasseerde VVV. (Klik op een foto voor een vergrote weergave)

Ook Dominik ziet dat het niet gemakkelijk gaat

De trouwe supporters hebben achter de goal hangen verschillende spandoeken met steunbetuigingen aan Dames 1 รจn Heren 1 opgehangen. Zo doen we dat bij USHC!

Het publiek ziet hoe USHC nog enkele strafcorners krijg, maar tot scoren komt het niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft is het spelbeeld niet veel anders. USHC en VVV houden elkaar goed in evenwicht. Beide partijen creรซren de nodige kansen, de keepers moeten dus ook aan de bak!

Het blijft daardoor tot het eind spannend, voor spelers รจn publiek!

Spelers en publiek kunnen na het laatste fluitsignaal opgelucht ademhalen. USHC houdt stand en wint met 1-0.

De USHaaiC is ook blij met de overwinning van D1 en klaar voor...

USHC H1 - Leiden H1

USHC ontvangt vandaag Leiden, een ploeg die net als USHC in de onderste regionen van de Overgangsklasse bivakkeert. Voor USHC dus dubbel zo belangrijk om een goede pot neer te zetten en punten af te snoepen van een "naaste concurrent".

Voorafgaand aan de wedstrijd worden de spelersnamen omgeroepen

Het is een koude natte dag. USHC neemt dan ook de tijd voor een uitgebreide warming-up. De heren ogen ontspannen en toch geconcentreerd, dat belooft veel goeds! De ballenmeisjes van HC Kromme Rijn hebben geen instructie meer nodig en verdelen zelf de taken (klik op een foto voor een vergroting).

USHC H1 wint met 4-2 van Leiden H1

Zo, het eerste deel van het programma is afgerond. We kunnen beginnen!

De wedstrijd begint zoals verwacht, de ploegen lijken aan elkaar gewaagd. USHC staat enigzins onder druk, maar uit een knappe, snel uitgespeelde aanval scoort USHC de 1-0.

Felicitaties na de 1-0!

USHC gaat goed door en scoort even later de 2-0 en komt daarna tot aan de rust niet echt meer in de problemen.

De USHaaiC voert z'n vreugdedansje uit

Anders dan bij vorige wedstrijden begint USHC goed aan de tweede helft, houdt controle over de wedstrijd en blijft kansen creรซren. Het is wachten op de 3-0

En die komt er dan ook. Uit de rebound van een strafcorner scoort USHC de dikverdiende 3-0. USHC zit op rozen lijkt het!

Als USHC de wedstrijd lijkt uit te willen spelen, scoort Leiden onverwacht de 3-1. Wordt het dan toch weer spannend?

Leiden scoort de 3-1

Met de 3-1 op zak ruikt Leiden kansen en zet alles op alles om de aansluitende 3-2 te maken. USHC maakt handig gebruik van de vrije ruimte die hierdoor ontstaat in de verdediging bij Leiden. Uit een mooi opgezette counter scoort USHC de 4-1, na een ouderwetse "scrimmage" voor de goal van Leiden. De wedstrijd lijkt gespeeld.

Ontgoocheling bij Leiden...
...en het nieuwe juichen bij USHC na de 4-1
Tevreden gezichten, de drie punten lijken "in the pocket".

Leiden scoort vlak voor tijd nog de 4-2. USHC trekt de overwinning in de laatste minuten echter gecontroleerd over de streep. De drie belangrijke punten zijn binnen!

De overwinning wordt vanaf de kant beloond met een confettiregen
8 oktober 2017: USHC H1 - Were di H1

Na een goede voorbereiding met wedstrijden tegen onder andere Phoenix, Hattem, Zwart-wit, is de competitie gestart op 10 september. Na een aarzelend begin met (helaas) nederlagen tegen achtereenvolgens HBS, Hurley, Breda en Schaerweijde is het op 8 oktober tijd voor de thuiswedstrijd tegen Were Di uit Tilburg. Were Di staat met 4 punten net boven USHC, voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd.

Het publiek zit, de ballenmeiden krijgen de laatste instructies: we kunnen beginnen!

Na de laatste aanwijzingen van Joost volgt het vaste ritueel: de line-up met Were Di en de 'huddle' waarin Riccardo nog even alles op scherp zet (klik op een foto voor een vergroting).

Were Di gaat furieus van start, USHC staat meteen onder druk. Dat heeft zijn voordeel, want USHC kan daardoor lekker counteren. Max scoort uit een snelle uitbraak en mooie combinatie met Ilmar al vroeg in de wedstrijd de 1-0!

Het spelbeeld blijft vervolgens hetzelfde. Were Di valt aan, USHC verdedigt en countert er zo nu en dan vrolijk op los.

Met een goed uitgevoerde, snelle counter brengt Max de stand nog voor de rust op 2-0 voor USHC.

Langs de lijn wordt het spel nauwlettend gevolgd door de trouwe supporters van Heren 1

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, het spel blijft op en neer gaan. Ondanks de nodige strafcorners wordt er niet meer gescoord.

Ruststand: 2-0.

De tweede helft kent een slechte start van USHC. Binnen 10 minuten trekt Were Di de stand gelijk: 2-2. Gaat USHC de wedstrijd dan toch uit handen geven?

Gelukkig niet. USHC recht de rug en gooit alles in de strijd. De inzet wordt beloond, want na een mooie aanval, opgezet door Max en Maxim en goed doorgaan van Rico weet Beerend de 3-2 te scoren!

Were Di gaat meteen verhaal halen bij de scheidsrechter.

Tevergeefs, want na overleg wordt het doelpunt definitief goedgekeurd: 3-2 voor USHC!

Were Di krijgt even later een strafcorner en trekt de score weer gelijk. De wedstrijd lijkt uit te draaien op een gelijkspel. Maar USHC wil de volle winst en zet nogmaals aan voor een slotoffensief.

Met de laatste krachten wordt Beerend vlak voor tijd in stelling gebracht. Met een mooie solo dringt hij de cirkel binnen en scoort zo ongeveer vanaf de achterlijn de 4-3.

Spelers en publiek gaan uit hun dak!

Met nog twee minuten te gaan krijgt Were Di een strafcorner. De spanning is te snijden!

De corner gaat naast, maar raakt Thomas vol op zijn duim. De wedstrijd wordt even stilgelegd en Thomas kan gelukkig verder spelen. USHC speelt de laatste minuut "professioneel" uit, waarna het feest kan beginnen!

Max en Beerend, allebei goed voor twee treffers, worden tot 'Men of the Match" benoemd
Ook de supporters vieren de overwinning
Heren 1 bedankt de supporters na afloop

USHC Heren 1: Het team

Zoals ieder jaar bestaat USHC Heren 1 grotendeels uit studenten van de Universiteit Utrecht. Ook dit jaar zijn er weer enkele nieuwe spelers bijgekomen. Hieronder stellen we de spelers en begeleiding aan je voor.