Loading

Apeliotes Heren 1 Seizoen 2019-2020

Welkom

N.S.H.C. Apeliotes, kortweg Apeliotes, is de studenten hockeyclub van Nijmegen. Met enkele nieuwe spelers en een nieuwe coach wil Apeliotes zich met technisch verzorgd hockey onderscheiden van de tegenstanders. Bovenin het "linkerrijtje" is een mooie doelstelling en wie weet zit er nog wel meer in! πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ†

Apeliotes Heren 1, seizoen 2019-2020

Volg Apeliotes Heren 1 op

Heb je vragen over de foto's voor persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens onderaan deze pagina.

Veldhockey

DE TEGENSTANDERS van dit seizoen
De teams uit de 2e klasse C
15 september 2019: Apeliotes - Blerick

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. In de eerste wedstrijd, uit tegen Concordia, heeft Heren 1 het eerste punt binnen gesleept. Volgens intimi had er meer ingezeten, maar één punt is beter dan geen punt πŸ˜‰. Vandaag, 15 september, kan Heren 1 voor eigen publiek laten zien waartoe het in staat is. Tegenstander is Blerick. Vorig jaar een pittige pot hockey met de nodige kaarten. Wat gaat er dit jaar gebeuren?

Apeliotes komt goed uit de startblokken en verdient al snel een strafbal als een aanval onreglementair wordt afgestopt in de cirkel. En niet lang daarna volgt er een tweede strafbal. Heren 1 verzilvert beide buitenkansjes en komt daarmee op een riante 2-0 voorsprong.

Na de 2-0 lijkt Blerick wakker geschud en komen zij in het eerste kwart via een goed geplaatste strafcorner nog terug tot 2-1.

In de "pauze" tussen het eerste en tweede kwart is er even tijd om bij te sturen en het vizier weer op scherp te krijgen.

In het tweede kwart verdient Blerick al snel een strafbal en ook zij laten zien dat ze dit kunstje beheersen, 2-2!

De strafcorner bij Apeliotes loopt nog niet echt...
En praten met/tegen de scheidsrechter levert nog steeds niets op

Vlak voor rust rond Heren 1 een mooie "tikkie-takkie" aanval af met een knalhard schot op de goal, 3-2!

Zo staat het na 35 minuten 3-2 en zoeken beide teams de schaduw op om de plannen voor de tweede helft door te nemen.

In het derde kwart laat Heren 1 zien dat het de wedstrijd onder controle heeft en het spel kan domineren. Blerick krijgt weinig gelegenheid gevaar te stichten. Heren 1 creΓ«ert daarentegen zelf de nodige kansen. Tot een doelpunt komt het echter (nog) niet.

In het vierde kwart komt Blerick toch nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. Een strafcorner wordt van de lijn gehaald om een derde doelpunt te voorkomen...

Voor wie 'm nog niet kent: Peter van Boxtel, de nieuwe trainer-coach van Heren 1

En dan krijgt Heren 1 vlak voor tijd loon naar werken. Via een leep balletje komt de stand op 4-2!

Zo eindigt de eerste thuiswedstrijd in een verdiende 4-2 overwinning voor Heren 1. Volgende week, 22 september, thuis tegen Heeze. Jij komt toch ook kijken?

10 november 2019: Apeliotes - Venray

Voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1 speelde Dames 1 - uitkomend in de Eerste Klasse - tegen GCHC uit Groningen. Voor de liefhebbers 😍: Ook hier hebben we beelden van, zie hieronder!

Maar dan waar het hier om gaat, de wedstrijd van Heren 1 tegen Venray. Heren 1 heeft een moeilijke periode achter de rug. Kunnen zij zich vandaag herpakken en weer de volle drie punten binnenhalen? Voor de wedstrijd is er een indrukwekkend moment van stilte, ter nagedachtenis aan Geert, vaste kracht in Heren 1, die helaas niet meer bij ons is.

Daarna moet de knop om en de huddle is hiervoor het moment om het vizier op de aankomende wedstrijd te richten. In de derde minuut (3 was het rugnummer van Geert) van de wedstrijd, klinkt er minuut lang applaus.

Een minuut lang applaus voor Geert, een kippenvel moment!

Ondertussen gaat de wedstrijd gewoon door. Het spel van Heren 1 is onrustig en gehaast. Venray maakt hier gebruik van, versiert een strafbal en scoort halverwege het eerste kwart de 0-1 πŸ˜“

Ook in het tweede kwart heeft Heren 1 nog niet de juiste focus, veel energie gaat naar de tegenstander en de scheidsrechters 😀. Tot een doelpunt leidt dit helaas niet.

Het praatje van Peter in de rust doet zijn werk in het derde kwart. Heren 1 heeft rust in het spel. De bal gaat rond, passes komen aan. Uit een strafcorner scoort Heren 1 al snel de gelijkmaker, 1-1 πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸ”₯. Nu hebben ze de smaak te pakken en komen zelfs op voorsprong, 2-1. Daarna raakt Heren 1 de focus weer kwijt en komt Venray weer op gelijke hoogte, 2-2 πŸ₯΅.

In het vierde kwart golft het spel op en neer, met spannende momenten voor beide goals. De keepers houden hun doel echter schoon en zo eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Gezien het spelbeeld wel een terechte uitslag. Volgende week beter voor Heren 1, uit tegen Gemert zijn er weer nieuwe kansen!

Over deze pagina

Tot zover dit fotoverslag van de wedstrijden en activiteiten van Apeliotes Heren 1 in het seizoen 2019-2020. Heb je vragen over de foto's persoonlijk of commercieel gebruik, neem dan contact met mij op. Je vindt mijn contactgegevens via onderstaande link.