Loading

SixNations toernooi Nederland JB/U16, nottingham, Juli 2017

Het SixNations hockeytoernooi

Het SixNations hockeytoernooi voor Jongens B (U16) en Jongens A (U18) in Nottingham wordt gespeeld van 17 tot en met 23 juli 2017. Deelnemende teams zijn de selecties van Engeland, Duitsland, Ierland, Engeland, Spanje en Nederland. De samenstelling van de Nederlandse selecties en het programma staan op Hockey.nl.

Alle teams spelen één maal tegen elkaar. Bij een gelijke eindstand bepalen shoot-outs wie de uiteindelijke winnaar is.

Maandag 17 juli 2017: Nederland - Duitsland

Duitsland is altijd een geduchte tegenstander. Nederland heeft het dan ook niet makkelijk en kijkt al snel tegen een achterstand aan.

Gaandeweg herstelt Nederland zich en komt zelfs even op voorsprong. Duitsland maakt er echter 3-2 van en Nederland moet vol gas geven om weer op gelijke hoogte te komen.

Na 4x 15 minuten is de eindstand 3-3 en moeten shoot-outs de beslissing brengen. Nederland wint deze en sleept zo de eerste overwinning uit het vuur.

Dinsdag 18 juli 2017: Ierland - Nederland

Op dag 2 speelt Nederland tegen Ierland. Op papier lijkt dit de zwakste tegenstander. De praktijk is echter anders. Er is veel Iers publiek en die laten zich massaal horen. De Ieren spelen vol overgave!

Nederland heeft het zwaar en loopt in de tweede helft zelfs tegen een 1-0 achterstand op. Tijd om alle zeilen bij te zetten!

In de allerlaatste seconde krijgt Nederland de zoveelste corner mee. Wat eerder niet gelukt is, lukt nu wel. Tot grote blijdschap van Nederland en ontzetting van Ierland scoort Nederland in de uitspeelcorner de gelijkmaker. De eindstand is 1-1.

Nederland wint vervolgens de shoot-outs en wint zo ook haar tweede wedstrijd

Woensdag 19 juli 2017: Rustdag

Op de rustdag brengen de jongens een bezoek aan het kasteel van Nottingham en komen op weg naar de oudste herberg van Engeland zelfs een oude bekende tegen.

Bron: hockeynlopinstagram

Donderdag 20 juli: Engeland - Nederland

Op de derde wedstrijddag staat Engeland op het programma. Tijd om te laten zien wat er is geleerd van de wedstrijden tegen Duitsland en Ierland.

Nederland speelt met overtuiging en komt niet echt in de problemen. De eerste wedstrijd die binnen de reguliere speeltijd wordt gewonnen, 1-4.

Zaterdag 22 juli 2017: Nederland - Spanje

Spanje heeft net als Nederland alle wedstrijden tot vandaag gewonnen. Het belooft dus een serieuze test te worden. De begeleiding neemt het zekere voor het onzekere en zingt het Wilhelmus uit volle borst mee.

De wedstrijd gaat gelijk op. Beide ploegen spelen goed en vol overtuiging. De spanning is te snijden! In de tweede helft komt Nederland op een 2-1 voorsprong.

In de slotminuten staat Nederland met de rug tegen de muur maar houdt dapper stand en sleept zo een 2-1 overwinning uit het vuur.

Zondag 23 juli 2017: België - Nederland

Met Jongens A op de tribune begint Nederland aan de laatste wedstrijd, tegen België. Alleen bij winst is de toernooizege veilig. Nederland moet dus vol aan de bak!

Nederland loopt al snel achter de feiten aan. De Belgen scoren twee strafcorners en komen zo op een 2-0 voorsprong. Tijd dus om aan te zetten en de dekking achterin aan te scherpen!

Nederland komt in de tweede helft op 2-2 en probeert door te drukken om zo de wedstrijd voor het einde te beslissen.

De winnende treffer blijft echter uit. Voor de derde keer deze week dus: shoot-outs!

Na de eerste serie shoot-outs is de stand nog steeds gelijk. In de sudden-death serie houdt Nederland het hoofd het koelst en weet zo uiteindelijk België te verslaan.

Kampioenen!

Met vijf overwinningen op zak, waarvan 3 via shoot-outs, mag Nederland zich de terechte kampioen van het SixNations toernooi noemen. Hockey.nl voegt daar in haar verslag nog de titel "shoot-out koningen" aan toe!