Loading

Nederland Jongens A Paasstage 2018 National Sports & Conferencing Centre, Lilleshall, Engeland

Met Pasen gaat Nederland Jongens A voor de "paasstage" naar het National Sports Centre in Lilleshall, Engeland. Daar spelen zij drie wedstrijden tegen Engeland U18. Onderstaand de foto's per wedstrijd (deze worden de komende week nog aangevuld)

Zaterdag 31 maart

De eerste wedstrijd is zaterdagmiddag 31 maart, om 14:30u. Voor de toeschouwers (zelfs enkele uit Nederland) is het kil, maar om te hockeyen een prima temperatuur.

De eerste helft wordt er niet gescoord, ondanks de nodige kansen voor beide teams. Vroeg in de tweede helft komt Engeland op 1-0. Nederland zet vervolgens aan en scoort ook de gelijkmaker, 1-1. Uiteindelijk is dat ook de eindstand.

Zondag 1 april (Eerste Paasdag)

Voordat we met de tweede wedstrijd beginnen, eerst wat over de locatie waar de Paasstage plaatsvindt, het Lilleshall National Sports & Conferencing Centre. Lilleshall ligt zo'n 50 km ten noordwesten van Birmingham. Het National Sports & Conferencing Centre, te vergelijken met Papendal in Nederland, is gevestigd in en rond een oud kasteel.

In het kasteel en de bijgebouwen kunnen sportteams overnachten. Rondom het kasteel ligt een fraaie, bosrijke tuin. Daaromheen zijn weer verschillende sportvelden aangelegd, waaronder voor boogschieten, voetbal, rugby, golf en natuurlijk hockey. Hieronder een korte impressie van de het kasteel en de tuinen. Meer informatie is te vinden op de website van de locatie. Klik op een foto voor een vergroting.

Het Lilleshall National Sports & Conferencing Centre

En dan waar het vandaag eigenlijk om gaat: de tweede wedstrijd tegen Engeland. Wat kan Nederland na het gelijke spel van gisteren...?

In de eerste helft zet Floris dB Nederland op een verdiende 0-1 voorsprong uit de rebound van een strafcorner. De wedstrijd lijkt volgens plan te verlopen. Nederland verzuimt echter de score uit te bouwen en ziet Engeland in de tweede helft eerst op gelijke hoogte komen en vervolgens zelfs op 2-1. Ondanks de nodige kansen, komt Nederland niet meer tot scoren. Eindstand: 2-1 voor Engeland.

Maandag 2 april (Tweede Paasdag)

Helaas geen foto’s van de derde en laatste wedstrijd. Het was koud (2 à 3 graden) en het regende. Ook de geplande teamfoto viel zo helaas in het water. Maar wie weet heeft het toch geholpen. Nederland JA wint met 4-0 en sluit het verblijf in Engeland dus met een goed gevoel af! 💪🏻🏑👏🏻